Omstart

Eh, ja hrm. Det var typ ett år sen jag skrev nåt här. Så nu börjar vi om på nytt. Jag funderar på att döpa om bloggen. Prins Casper har blivit storebror. Lille Tott, Gogo Dolls Dreaming Dandy, flyttade in hemma hos oss i somras. Jag har ju fundrat på en till. Casper tycker att vi kan skita högaktningsfullt i det där m tävlande.......
Att vi haft det trassligt på vägen med vårat tränande är en liten underdrift. Tanken att min och hans ambitionsnivå inte riktigt klickade. Men vi har lärt oss väldigt mkt på vägen. Att alla hundár är olika och inte lär sig på samma sätt. Vi som har gått i stort sett varenda kurs som finns, som har fått höra att jag är för tråkig. Att han är svårmotiverad. Det stämmer inte riktigt. Han är oerhört känslig. Scannar av min sinnesstämning. Behöver ha korta, korta träningspass. Behöver få uppgifterna nedbrutna i små små delar. Han behöver få lyckas. Slippa stänga av och gå in i bubblan. Numer tränar jag som jag vill. Med hjälp av Elin och Anna gör vi små, små framsteg. Hans målsättning är även detta är att hitta glädje. Känna sig trygg och avslappnad.
 
Så var det ju den där lille Tott. Terroristen. Han den där godingen som ska få ta Casper plats som tävlingskompis. Under sommaren blev jag kontaktad av en uppfödare och vän, som hade "den perfekta valpen till mig" Redan där borde jag ha anat oråd...... Hon skickade bilder på en väldigt fin och ganska busig lite dvärgschnauzer. Jag ville ju ha en hund med mer driv och will to please än C. Eh ja det fick jag. Maken till tokig valp har jag inte träffat. Han har mördat allt som kommer i hans väg, han jagar katten, äter på tapeterna, och ja, roar sig själv helt enkelt. HAn driver mig fullkomligen till vansinne!  Han är som tur är oxå enväldigt kul kille. Han gillar att träna. Hänger med på allt. Positiv som få. Dessutom verbal som få. Den där har jag fått för mina synder. VI kommer att ha så skoj ihop! Tott har gått en valpkurs, en NW och ringträning för Gerard. Nu till våren ska vi gå en rallylydnadskurs för nybörjare. Planen är att kunna starta en nybörjarklass till hösten.
 
MIn egen målsättning då? Jag har anmält mig till en onlinekurs i tävlingspsykologi. Mental träning. Så jag ska kunna bli lite coolare och mer fokuserad när det väl är dags, inte bara nervös och kissnödig.