Att hålla huvudet kallt.........

är inte allt det lättaste...
 
Idag hade vi avslutning med rallygruppen, och vi skulle köra lite onlinetävling, och få våra rundor bedömda av en domare. Det var varmt idag. Riktigt varmt, och även om vi startade tidigare än vanligt så märktes det lite på oss alla att vi är ovana med värmen.Totte är egentligen inte så brydd av värmen, men hans matte som tror att han är gjord av socker och smälter i solen/regnet är lite nojjig.......
 
Jag började dagen med en nybörjarklass. Totte var ju inte helt med på noterna..... han fastnar ibland och just idag så kunde han inte sitt. Men attityden blir bättre och bättre, och han kämpar på trots allt. 
 
Jag kunde checka av på min lista att jag
*log på banvandringen
*Jobbade med hans attityd
*Vågade vara glad och käck även om jag tyckte det var jobbigt
*Våga hålla bubblan och fokusera på min hund.
*Ha en plan B
*Våga ta bra beslut utifrån min och Tottes status
 
Fortsättningsklassen gick snäppet bättre, även om vi har en del missar längs vägen. Jag är väldigt nöjd med att jag törs ha honom lös, att han kan behålla fokus( fast det i grund och botten är jag som ska klara det) sen att han blir lite trött och lite tjuren Ferdinand får jag ta! Hellre det än när han checkade ut och bara nosade gräsmatta! För vår del så har jag konstaterat att jag måste koppla bort poängen. Att släppa det just nu och fokusera på känslan. Attityden. Glädjen.
 
Jag kan inte jämföra mig med andra. Jag måste bli bättre på att fira våra små framsteg!!
Jag hade lite svårt att vara nöjd idag. Det var trögt, segt och mellan varven lite fladdrigt. Men jag vill ge mig själv en liten guldstjärna för hur jag fortsätter kämpa. Ger inte upp. Bryter ihop och kommer igen. ( fast jag bröt inte ihop idag!)Försöker hitta vägar för att bli den allra allra bästa föraren åt Totte. Även om han stundtals skiter i morsan, för han har ju en del att stå i.........
 
Stort tack till Kristin som i denna hetta fixade åt oss, byggde banor och filmade! 
Svetten rann om mig, och Totte fick ett svalkande dopp när han kom hem, sedan dess har han legat i skuggan och sovit. Skönt med trötta och nöjda två och fyrbenta!