Nytt År, nya mål

Jag som varit hemma hela jul och nyår för första gången på minst 15 år, har tagit mig tiden att fundera. På året som gått. Vad jag har lärt mig och vad jag tar med till nästa år. Vad jag vill dra ett streck över och inte komma ihåg. Vi missade alla tävlingar vi anmält till pga coronan. Lite surt att betala tusentals kronor och sedan få stanna hemma för man är lite förkyld...... men så är det ett år som detta, så det får vi släppa och i stället  se fram emot tävlingar i år ( om vi har tur)
 
Men vi har hunnit med mkt annat. En av de sakerna är att boosta mig själv. Jag är min egen hårdaste kritker och kan alltid plocka fram det negativa i saker och ting... 😁 Jag fick i läxa att alltid skriva ner minst tre saker jag gjort bra under min träning. Byta fokus helt enkelt. Och jag bestämde mig för att göra det privat oxå. Fokus på det braiga!
 
Vi har varit hemma över julen för första gången på över 15 år. Vi har varit hemma och tagit det lugnt, och jag har hunnit med en hel del träning på hemmaplan. Totte har känts väldigt fin och på G. Vi åkte till LäraHundsporthallen innan jul tillsammans med Anna och hennes hundar. Det blev ett jättebra pass för Totte, det är vår favorithall, utan för mkt störning från mumsiga mattor el annat. Vi tränade mest kontakt, incheckning och fotgående. Jag är lite insnöad på fotgående just nu... Svårigheten för honom och mig var att Anna tränade konskick och apportering med sina, och är det något Totte har svårt för är när andra hundar får göra såna där lattjo grejer som att springa.... både han och jag klarade det bra, och han var inte så där fruktansvärt gapig som han kan vara. Ett bra pass för oss båda.
 
I söndags åkte jag till klubben och körde ett pass utomhus. Snö på marken och snö från himlen var väl inte ideala förutsättningar, men Totte och jag jobbade på bra. Vi tränade fotgående (otippat. Kan hinta om att det hänger ihop med årets mål) och sidoförflyttningar framför. Jag hade bra fokus, började passet bra, hade honom uppmärksam och körde lite checka in övningar. Det var väldigt roligt att se att han numera söker upp mig när jag går i från honom, kommer in i sitt fotgående bättre och har börjat greppa att han kan rätta in sig efter mig och inte alltid att jag rättar mig efter honom.......Han känns överlag positiv till att jobba för tillfället.
 
 
På måndgen åkte vi till rallyträningen och körde lite bana. Det är så häftigt att kunna gå in i lilla hallen, koppla loss, köra lite kontaktövningar och sen köra en hel bana! Visst han nosade några gånger (dock inte i sitt svåraste hörn där han var klockren) men kunde släppa och komma tillbaka. Vi körde banan tre gånger på vänster och en gång på höger (shit vad svår tysksvängen var i högerhandling😜) När jag tränar i lilla hallen safar jag fortfarande och kör med mycket belöningar, godis i handen och ett peppigare jag. Det som jag försöker dämpa ute får jag just nu ösa på lite därinne, och främst för att jag fegar. Där ska jag börja våga utmana mig själv! Jag insåg att jag körde min hund 25 minuter med endast en kort paus för godispåfyllning.... han var trött och nöjd, och så även jag. Jag är så glad att jag fortsatt mangla på tanken att vi kan i lilla hallen. Att jag varje gång går in och tänker, idag kommer det gå bra! Sen är ju rallyträningen bra för mig då jag är själv i hallen (nu i Coronatider) och det är enklare för mig. Lilla hallen är fortfarande en sten i skon för mig, även om vi jobbar stenhårt på att ta oss förbi det guppet på vår väg. 
 
Tisdagen spenderade vi i ridhuset, där vi tränade allt möjligt. Fotgående, moment från startklassen, kedjning av två moment ( och jag fick i läxa att kolla upp alla momnet i startklassen, som jag i ren stress över att jag tränade saker jag inte trodde vi kunde glömde allt.... )Jag gillade min egen atittyd, att kunna var lite mer avslappnad, skratta åt mig själv när jag gör lite tokigt ( jag har någon medeltidssyn på att man måste gå fort i lydnad så jag älgar på som om jag hade en ponny med mig, inte en liten dvärgschnauzer..... ) Jag föröker även att springa och backa samtidigt i våra kontaktövningar, vilket leder till att jag håller på att ramla... lydnaden behöver jag träna att torrgå och att ha bättre koll på mig själv och momenten. Men Totte gick som en stjärna vad jag än hittar på. Vi fick öva fotgånde i olika tempon, träna bort mina hundrafemtiofem handtecken (hej dubbelkommando) 
Men det var så roligt! Totte kändes positiv, arbetsvillig och med på tåget. Jag var fokuserad, tålmodig, tyst, peppig, flamsig, lite fumlig och helt jäkla grym mellan varven. En sån dag när man bara vill träna mer och mer och mer och mer. Man vill liksom aldrig sluta!
 
Jag kan bara konstatera att vårat 2021 börjat bra! Jag har nästan glömt bort att det är dags att börja jobba igen, just nu är huvudet fullt av hundträning och planer och mål! Att det kan vara så kul att träna hund! Lika motigt och träligt det är när inget funkar, lika underbart är det när det lossnar och bitarna faller på plats!
 
Och som vanligt, vill jag rikta ett stort hejdundrande tack till Kristin sommed en ängels tålamod lyfter mig, inspirerar, peppar, analyserar med mig och garvar med mig mellan varven! Jag är så oerhört glad att du dök upp i mitt och Tottes liv❤