Feber, förkylning och funderingar......

Alltså min hundträning kom verkligen av sig! Verkligheten kom emellan kan man lugnt säga..... Coronapandemin vände upp och ner på min och alla andras vardag. Just nu är jag hemma från jobbet och är sjuk. Jag har alltid haft svårt för att vara sjuk, vet att jag sätter mina kollegor i skiten på ren svenska. Men i rådande läge, så måste även jag inse att jag måste vara hemma. Hur jobbigt jag än tycker att det är....... 
 
Jag har ägnat lite tid åt att fundera över min träning och vilket behov hos mig det fyller. Varför jag vill tävla, och hur jag lättast lägger upp en plan för att komma vidare i vår miljöträning. Men så kom det ett litet virus mellan så just nu ligger fokus på den teoretiska biten.... All träning och tävlingsverksamhet inom SKK är uppskjuten/ inställd tom sista maj (och ev längre)  och de tävlingar jag tänkt mig blir inte av.  Jag vet att det är ett mindre problem i sammanhanget, men det gör att jag behöver tänka om!
 
För någon helg sedan körde vi vår rallygrupps egna träning utan Kristin och jag var först ut som banbyggare. En fortsättningsbana och en mästarklassbana skulle det bli på alcrofältet i Nykvarn. För mig som aldrig byggt bana tidigare blev det en rejäl utmaning, men som tur var fick jag hjälp av mina snälla kursare som hjälpte till där det behövdes. Jag fick ju även hjälp av fröken med fortsättningsbanan, som vi körde i somras på kursen. Jag gillar den verkligen! För mig blev det väldigt bra träning, jag var uppvarvad över banbyggandet och att jag var lite sen, så det blev lite tävlingskänsla i mitt huvud. Jag hade lagt banorna ganska nära kanten vilket blev svårt för oss, då Totte älskar högt gräs😁😂 Jag är nöjd med mig själv och Totte! Han kämpade på, jag kämpade på med min attityd trots att det var motigt mellan varven, med mycket störning för oss. Jätte bra träning även om allt def inte var prickfritt!
 
Jag har även varit en sväng till Anna i Stallarholmen. Vi sågs på en annan plats än vanligt, för att se om han var lite nosig där med. Vi började passet med prat och Totte satte sig ner hyggligt sansad och samlad. Till sist nästan lite uttråkad... Vi tränade väldgit mycket på starter. Att gå över bandet. Hur min attityd var. Hur Totte reagerade. Kändes bra att få lite hjälp av Anna, hon är expert på att få mig på banan igen när jag kör i diket...... Det kan vara skönt för Totte att veta att jag har en plan, att jag ser när något blir svårt/jobbigt/stressigt för honom. Vi kunde ju konstatera att jag faktiskt tycker om när någon pekar med hela handen och säger vad jag ska göra, och så kan  det ju även vara för min hund.... Tydlighet och att ha en plan för allt vad som kan komma att hända....
 
Tyvärr åkte jag ju på en förkylning och ligger hemma och tyçker synd om mig: För att pigga upp mig lite anmälde jag mig till en onlineföreläsning med Anna . Tema tävling😁😁 Hundarna är superrastlösa, eller det är en halv sanning. Casper älskar när jag är hemma och är sjuk, han kan ligga på rygg i soffan hur många dagar som helst.... Totte däremot. Han är ganska billig just nu..... När han inte får använda sitt lilla huvud blir han rätt pestig. Sådär skälla ut grannarna och röja runt pestig som bara han kan bli. Så han har fått träna sitt/stå/sitt i alla dess former (går att göra liggandes...) och så har vi även börjat kika lite på apportering, helt på egen hand. Men med Kristins hjälp kommer det säkert att gå!
 
Jag är lyckligt lottad som hittat två så bra tränare, som jag har fullt förtroende för och som hjälper, stöttar,peppar, lyfter, pekar med hela hande och skrattar åt mig och med mig! Jag ägnar denna ofrivilliga hemmatid till att fundera, utvärdera, planera och tänka mig framåt. Jag behöver def fortsätta med den mentala träningen som jag startade tidigare. Vi kör på, fast på ett litet annat sätt än vad jag tänkt mig!