Träningstävling

(null)

Vilket mindset vill du ha i din hundträning för att bli den bästa versionen av dig själv? Och vilket mindset behöver din hund för att bli sitt bästa jag? Hur kan vi påverka hundens attityd i olika situationer? Och hur gör vi för att behålla vår egen positiva, trygga attityd när vår hund behöver det som allra mest? Dessa frågor har jag knyckt från Heléne och jag tycker de är så bra!! 

Den sista frågan, hur gör jag för att behålla min egen positiva, trygga attityd när Totte behöver det som mest, tar jag med mig till morgondagens träningstävling. Det blir min uppgift. Tillsammans med att le och ha kul…..

En annan klok människa skrev i sin bok; " vilken agility VILL jag köra" ( från  boken Mental träning för agilityförare av Eva Marie Wergård) och den frågan ligger till grunden för hela min träning, vilken rally vill jag köra? Ni som känner mig tror jag vet svaret på den frågan….

Idag åkte vi till Strängnäs Totte och jag, för en träningstävling i Rally. Målet var att jag skulle försöka vara mitt vanliga jag och hjälpa honom när det blir svårt. Att åka från tävlingsplatsen med en bra känsla i honom. Jag hade en plan. Och en Plan B…..
Tog ut Totte på en promenad och testade lite incheck när han landat lite. Paus i buren. Ut för lite baklängesmarsch, kontakt och massor av snask! In i buren medan matte gick banan. Vår uppvärmning är den absolut bästa vi gjort nånsin, jag är såå stolt över min hund som kunde möta andra hundar, fokusera på mig och uppföra sig i största allmänhet!
Tyvärr tappade jag honom när vi närmade oss bandet, men det tar jag på mig. Han var väldigt nosig mellan varven, men gick bitvis väldigt bra. Jag blir alltid så tveksam om jag ska bryta el om jag ska försöka ta mig igenom nosandet. Det positiva är att det går att bryta honom och få honom att jobba vidare, där han tidigare låste sig helt i nosandet. Sen kommer ju akilleshälen frontmomenten, och idag var det skylt nr 1…… roligt med banan var att det var spring, vilket jag inte är bortskämd med! Totte körde även en vända fotboja mellan två skyltar😂😂 sista skylten var Sitt framför, hö ingång, sitt. Då hade Totte mer fokus på hundarna som satt precis brevid och tittade…. Så han satte sig med ryggen mot mig😬😳🤣 en helt ny skylt och -10………

Nej, vi blev inte godkända idag heller, men det gör inget. Han var så grym på en helt ny plats och det går, sakta men säkert, framåt!!

Hejja Totte💖💖